Een dynamisch rechtsgebied

Met het omgevingsrecht wordt de omgeving waarin we leven geregeld. In het omgevingsrecht wordt de manier waarop omgegaan moet worden met ruimtelijke ordening, milieu, water en natuur vastgelegd. Het is een dynamisch rechtsgebied en is in tegenstelling tot andere rechtsgebieden altijd in beweging. Wanneer u een advocaat nodig heeft die zich gespecialiseerd heeft in het omgevingsrecht, neem dan eens contact op met Klaver van der Hooft Minjon Advocaten.

Wat is het omgevingsrecht?

In het omgevingsrecht wordt bijvoorbeeld bepaald waar en wat er in een bepaald gebied mag worden gebouwd en of er met bepaalde diersoorten rekening gehouden moet worden. Beleid op zowel landelijk, provinciaal, gemeentelijk en Europees niveau kan in het omgevingsrecht geïmplementeerd worden.

Bouwplannen?

Het kan bijvoorbeeld zijn dat u op uw erf een grote schuur of een tuinhuis wilt laten bouwen. Of wellicht een aanbouw van uw woning. In het omgevingsrecht is precies vastgelegd aan welke voorwaarden het gebouw moet voldoen. Heeft u een vergunning nodig volgens het bestemmingsplan? Of is het wellicht mogelijk om vergunningsvrij te bouwen? Hoe groot mag het gebouw worden en waar mag het worden geplaatst? Is het gebruik dat ik voor ogen heb in lijn met het geldende bestemmingsplan? Het kan zijn dat u zelf de benodigde kennis niet heeft en wilt weten waar u rekening mee moet houden alvorens u uw bouwplannen uitvoert. Wij raden dan ook aan om eens te overleggen met een advocaat van Klaver van der Hooft Posch. Wij hebben alle expertise in huis om u van advies te voorzien.

Uw advocaat bij Klaver van der Hooft Posch

Advocatenkantoor Klaver van der Hooft Posch heeft veel ervaring op het gebied van omgevingsrecht. Wanneer u wilt weten of u uw bouwplannen kunt uitvoeren en daarbij de hulp van een advocaat in wilt schakelen, is het belangrijk om te weten wat onze advocaten te bieden hebben. Daarom hebben wij voor u op een rijtje gezet wat de voordelen zijn om voor advocatenkantoor Klaver van der Hooft Posch te kiezen:

  • Werkzaam in heel Nederland
  • Openheid en transparantie
  • Betrokkenheid en persoonlijk
  • Verschillende rechtsgebieden

Contact opnemen?

Advocatenkantoor Klaver van der Hooft Posch kan u bijstaan wanneer u vragen heeft over uw bouwplannen. U maakt met onze advocaten gespecialiseerd in omgevingsrecht altijd een juiste keuze. Bel voor meer informatie naar 0229-276300.