Het huurrecht regelt de verhoudingen tussen de huurder en verhuurder bij huur van woonruimte, kantoorruimte en middenstandsbedrijfsruimte.

Met betrekking tot het huurrecht bieden wij u op de volgende gebieden juridisch advies en ondersteuning:

Huurovereenkomsten
Opzegging en ontruiming
Opleveringsproblematiek
Huurprijsbescherming
Indeplaatsstelling werknemers
Gebreken in of aan het gehuurde
Huurprijsaanpassingsprocedure

Bij ons aan het juiste adres

Huurders en verhuurders kunnen voor problemen komen te staan. Deze problemen hebben betrekking op het zogenaamde huurrecht en kan voor vervelende situaties zorgen. Het kan zijn dat u er samen niet uit dreigt te komen. Wanneer u een advocaat wilt inschakelen om u van advies en bijstand over het huurrecht te voorzien, bent u bij Klaver van der Hooft Minjon Advocaten aan het juiste adres.

Wat is huurrecht?

In het huurrecht wordt in feite de verhouding tussen huurder en verhuurder geregeld. Beide partijen horen zich aan een aantal wettelijke verplichtingen te houden. Wanneer om wat voor reden dan ook een van de partijen denkt dat zijn of haar rechten in het geding komen, kan een advocaat ingeschakeld worden om uit te zoeken welke partij in het recht staat. Zaken als huurprijs, beëindiging van de huurovereenkomst en gebreken aan het gehuurde vallen onder het huurrecht.

Inschakelen van een advocaat

Tussen huurder en verhuurder kunnen geschillen ontstaan. Op dat moment kan het nodig zijn een advocaat in te schakelen om u van advies over het huurrecht te voorzien. In de volgende gevallen is het verstandig een advocaat in te schakelen:

  • Opstellen van huurovereenkomsten
  • Opzegging of ontbinding van huurovereenkomsten
  • Ontruiming van woon-, kantoor- of bedrijfsruimte
  • Overlast of non-betaling van de huurder
  • Gebreken aan het gehuurde
  • Niet nakomen onderhoudsverplichting door huurder of verhuurder
  • Opleveringsgeschillen

Met betrekking tot het huurrecht kunnen wij op verschillende gebieden cliënten, zowel particulieren, bedrijven en overheden, bijstaan. Of het nu gaat op opleveringsproblematiek, opstellen of beëindiging van huurovereenkomsten of om ontruiming: ons team van deskundige advocaten staat voor u klaar.

Wilt u meer weten?

Heeft u een geschil met uw verhuurder? Of zorgt de huurder in uw pand voor overlast? Neem dan contact op met Klaver van der Hooft Minjon Advocaten. Vanuit ons kantoor in Hoorn kunnen wij zowel huurders als verhuurders door heel Nederland bijstaan. Er worden duidelijke afspraken gemaakt en vastgelegd. Communicatie en transparantie is hierin leidend; beide partijen moeten weten waar zij aan toe zijn voordat de zaak wordt opgepakt. U kunt ons voor al u vragen over het huurrecht geheel vrijblijvend bellen op 0229-276300 of een e-mail sturen naar: info@www.khpadvocaten.nl.