Regels en processen

In het bouwrecht worden alle regels met betrekking tot bouwprocessen vastgelegd en gewaarborgd. Het is van belang dat dit op een juiste wijze wordt vastgelegd, zodat er geen onduidelijkheid kan ontstaan bij de uitvoering van aannemingsovereenkomsten en overige bouwgerelateerde contracten. Heeft u behoefte aan een advocaat die gespecialiseerd is in het bouwrecht? Neem dan eens contact op met Klaver van der Hooft Minjon Advocaten.

De essentie van het bouwrecht

Voor bouwbedrijven is het krijgen van opdrachten essentieel voor het voortbestaan van de bedrijven. Op het moment dat een overeenkomst wordt gesloten op het gebied van het bouwrecht, moet er rekening gehouden worden met de belangen van zowel de opdrachtgever als de aannemer. Onze advocaten staan in de proces niet alleen aannemers en opdrachtgevers bij met juridisch advies, maar ook architecten, overheden en projectontwikkelaars.

Schakel een advocaat in

Het doel van bouwrecht is het scheppen van eenduidige kaders voor bedrijven, opdrachtgevers en aannemers, om te voorkomen dat er personen worden gedupeerd. Bij het bouwen komt natuurlijk veel meer kijken dan het sluiten van een contract. De overheid probeert bouwprocessen te reguleren en heeft dan ook regels opgesteld met betrekking tot gebiedsontwikkeling, ruimtelijke ordening, omgevingsrecht, milieu, geluidshinder, en aanbestedingen. Er komt dus veel bij kijken. Wij raden dan ook aan om een advocaat in te schakelen die u van juridisch advies kan voorzien als het gaat om het bouwrecht, zowel civiel- als bestuursrechtelijk.

Juridisch advies

Met betrekking tot het bouwrecht kunnen de advocaten van Klaver van der Hooft Posch u bijstaan op bijvoorbeeld de volgende facetten van dit rechtsgebied:

  • Projectontwikkeling
  • Aanbestedingsprojecten
  • Algemene voorwaarden (UAV)
  • Aansprakelijkheid en garanties
  • Aannemingsovereenkomsten
  • Bouwtijdoverschrijding
  • Arbitrageprocedures

Vragen?

Heeft u een vraag met betrekking tot het bouwrecht? Bestaan er onduidelijkheden over een gesloten contract? Bestaat er een geschil over de uitvoering van het werk? Neem dan eens contact op met een van de bouwrechtadvocaten van Klaver van der Hooft Posch. Wij kunnen u met juridisch advies bijstaan. Wij procederen als het moet, maar bemiddelen waar het kan. Door onze duidelijke taal en transparante werkwijze kunnen wij u deskundig en efficiënt verder helpen. U kunt ons ook voor al uw bouwrechtgerelateerde vragen bellen op 0229-276300 of een e-mail sturen naar info@www.khpadvocaten.nl.